18 Ağustos 2015 Salı

DÜŞLERİ OLMAYAN GÜÇSÜZDÜR



Düşleri olmayan güçsüzdür. Çocuklaşamaz. Aptalca sorular soramaz, aptalca soruların pesinden koşup kahramanlaşamaz o!

Bu dünya düş mü bırakıyor bize? Nasıl düşleyelim kana boğulmuşken dünya? Nasıl düşleyelim selam verip alamıyorsa insanlık? Nasıl düşleyelim insan türünün sadakatsizliğini, vefasızlığını?

Yoksulluk ne düşletebilir bize? Dünyanın bütün ruh bilimcileri toplansa hangi soru anlam ifade eder yorgun, umudu tükenmiş ruhlara?

Yalnızlar çoğul olmayı düşlerken umutludur. Umutlu olanlar düş kurabilirler. Güçlenir düşlerinin pesinden koşarlar.
"düşlerde geçmiş zaman yoktur. Orada her şey, henüz yaşanmamış bir şeye; zamanın gerisinde başlamış garip bir yarına; gelecek hayattan alınan avansa benzer."

Aklımın merakını mazur görün. Çünkü deneyimleyen zihin daha fazlasına meyletmekte her gün. Düşler insanın gerçeğini oluşturduğu ölçüde yıkımının da mimarıdır…
Yalnızca kendi elimizle var ettiğimiz realitenin gerçeğine kararsız kalmış aklımızın işidir düşler. Yaşayıp giderken nedeni nasılı ve olması gerektiği hali es geçip kendimizce bir yol tuttururuz bazen.
İnsan denen canlı beşerin vizyonu hayalleri kadardır. Ulaşabileceği en üst tepe noktası o düşlerin izin vereceği ölçüdedir, yıkımının alanı da olmayacak beklentiler üzerine bina edeceği gerçekliğinin sarsıcılığı kadardır.
Düşler ve hayal kırıklıkları; ruhun olgunluğa istikametidir bu ve özür dilerim.
Ne kadar gaddar olabiliriz hiç bilmiyorum. Lakin öylece yaşayıp giderken bizden gayrısına anlam yüklediğimiz anda hayal kırıklığı yaşarız onu biliyorum.
Yaşamından büyük olamaz beşer, belki bir masumu eşer de eşer, bulunamayacak bir mücevherin hayaliyle bir başkasını deşer ya da bir sevgiliyi, bir dost kırar geçer…
Tez bir aynaya görün ki fark et hayatının değerini, aksi halde kendine kefen örmeye devam ededurursun. Uzak durmak gerek, yakın durandan… Yoksa tek bir çaren var, celladına hürmet etmek...

O nedenle düş’e düşmemek lazım dostlukta, sevgide…
Ne diyor Fikret Kızılok şarkıda..

"geçtikçe şu günler, anladıkça hayatı
birçok şeyin değeri küçüldükçe küçülür."

Küçülür…   

Oysa düşleri olan kocaman masal kahramanıdır… Yıkamaz onu minnacık devler…