18 Ağustos 2014 Pazartesi

40 YAŞINI AŞMIŞ KADINLAR


Bu yazı dolaşır durur bende okurum habire..bu sabah yine geldi önüme..ben dedim bir notlar düşeyim arasına ötesine berisine :)))

40 yaşını aşmış kadınlar...

Andy Rooney der ki:/
Emine ilave eder ki... Neyi eksik...

Yaşım ilerledikçe, en çok 40 yaşını aşmış kadınlara değer vermeye başladım. İşte bunun sebeplerinden bir kaçı...

*40 yaşını geçmiş bir kadın asla sizi gecenin bir yarısı uyandırıp ''ne düşünüyorsun?'' diye sormaz. Umurunda değildir çünkü ne düşündüğünüz.
Bir kadın ne düşündüğünüzü umursar... Merak eder. Yaşı kaç olursa olsun... Öğrendiği tek şey sizi gece uyandırdığında sadece kavga çıkacağı sorusuna cevap alamayacağıdır.
 *40 yaşını aşmış bir kadın tv deki maçı seyretmek istemiyorsa, söylene söylene TV’nin karşısında yanınızda oturmaz. Yapmak istediği bir şeyi yapar. Ve bu genellikle daha enteresan bir şeydir.
 Futbolunda enteresan bir şey olduğunu da anlamıştır kadın o yaşa gelene kadar... Bir top onun peşinde koşan bir sürü hoş adaleli adam onları seyreden göbekli adamlar vardır. Maç varken söylenmekten vazgeçmiştir çünkü her koşulda erkeklerin ilgisinin dağıldığını öğrenmiştir... Erkekler maçı da bırakır. Daha ilginç bir şey yaptığınızda.
*40 yaşını aşmış bir kadın kendini yeterince iyi tanır ve kendinden emindir. Kim olduğunu, ne olduğunu, ne istediğini ve kimden istediğini bilir.
İnsan… Kadın ya da erkek bunu bir bilir bir unutur... Kadın kendini hep tanır ama bunu ifade edecek cesarete gelmesi yıllarını alır... Ne istediğini hep bilir ama bunu söyleyebilecek yaşa anca gelir… Kadın istediğini alabileceğini gerçekten anladığında sizle kavga etmez… Tartışmaz… Gelir alır.
 *40 yaşını aşmış çok az kadın onun hakkında ya da yaptıkları hakkında ne düşündüğünüzü önemser.
 Kadının en büyük açmazıdır "önemsenmek"... Kırk yaşını aşmış kadının artık yapabildiği yaptıkları önemsenmediğinde bunun onun yaptıklarını değiştirmediğidir... Fikirlerini çok önemsediği erkeklerin fikirlerinin de bir halta yaramadığıdır.
 *40 yaş üstü kadın çoğunlukla büyük aşklara, ömür boyu sürecek bağlılıklara doymuştur. Hayatında en son ihtiyacı olduğu şey bir başka mızmız, devamlı söylenen, ne yapacağına karışan, yapışkan bir âşıktır.
Yok, böyle bir şey.  Aşk doyumsuzdur yapısı gereği… Kadında çok doyumlu değildir haliyle… Kadın hiçbir yaşta "mızmız" adam sevmez... Aşkta savaşta... Mızmız adam sevilmez... Yapışkan âşık olmaz zaten… Yapıştığı anda "aşık" olmaz erkekten…"istenmeyen adam" olur kadın için... Ama Rooney burada "bir başka mızmız" diyerek korkarım hangi yaşta olursa olsun kadından çok da hoşlanmadığını belli etmiştir… Kadın mızmız… Söylenen… Ne yapacağınıza karışan… Yapışkan bir şey ise beyler… Siz o kadını "mutlu" etmenin yolunu ayakta ve yatakta bulamamışsınızdır sadece.
 *40 yaşını aşmış kadın, ağırbaşlıdır. Bir operanın ortasında ya da pahalı bir restoranda sizinle çığlık çığlığa kavga etmesi çok nadirdir. Ha tabii, hak ettiyseniz, sizi vururken de hiç tereddüt etmez, sonuçlarına katlanmayı da planlayarak.
Kırk yaşını aşmış kadınlar ağır başlı filan değildir hele şimdilerde... Çoğu kırk yaşını açmamış gibi davranıp komik olmaktadır... Çoğu genç kızlardan aptal davranmaktadır... Çoğu yaşanmışlıklarının kıymetini bilmez… Çoğu o güzelim yaşın keyfini sürmez... Daha çok kaprisli daha çok mutsuzdur... Hayat akar gider yanlarından... Onlar hala geçmişin hesabındadırlar... Ama kırk yaşında kadınlar daha tehlikeli düşmanlardır… Hayatınızı cehenneme çevirmekte bir sakınca duymazlar.
*40 yaşını aşmış kadın övgüler yağdırmakta çok bonkördür, çoğu hak edilmemiş bile olsa çünkü takdir edilmemenin ne olduğunu iyi bilir.
Kırk yaşında kadınlar övgünün karşılığının övgü olduğunu "mal" gibi durarak övgü alamayacağını öğrenmiştir… Gülerek yalan söylemek konusunda ihtisas yapmışlardır...
*40 yaşını aşmış kadın sizi bayan arkadaşlarıyla rahatlıkla tanıştıracak kadar kendine güvenir. Daha genç bir kadın, en iyi arkadaşını bile görmezlikten gelebilir, yanındaki adama güvenmediği için.
Sevgili Rooney; emin ol kadının en esaslı düşmanı kadındır her yaşta, her koşulda... Kırk yaşında bir kadın sadece şu öğrenmiştir artık erkeğe bunun için kızılmaz. Çünkü onlar şeylerinin derdine düştüğünde maalesef yakın… uzak… arkadaş… kardeş tanımazlar... Kırk yaşında kadın kimin dost kimin düşman olduğunu öğrenmiştir sadece...
 *40 yaşını aşmış bir kadın kıpkırmızı bir ruj sürdüğünde bu ona çok yakışır. Ama daha genç kadınlarda böyle değildir; çiğ durur.
Kırmızı ruj, zor bir şeydir… Monica Belluci’de her yaşta güzel durur... Ava Gardner'da harikadır... Ama genç bir kızda güzelim bir tende çoğu zaman daha çekicidir… Kırk yaşını aşmış kadın aklı varsa eskisi kadar net olmayan çizgilerine çok koyu bir kırmızıyla eziyet edip… Genelevin son evinde çalışan kadın durumuna düşmez.
 *40 üstü kadınlar açık sözlü, doğrucu ve dürüsttürler. Onun için ne anlam taşıdığınızı merak etmenize gerek yoktur. Ne kadar geri zekâlı olduğunuzu bir çırpıda açık açık söyleyiverir. Eğer bir geri zekâlı gibi davrandıysanız.
Kadınlar yaşları ilerledikçe medyumlaşırlar. Ona günah çıkarmanıza hiç gerek
yoktur. Onlar her haltınızı bilirler... Kadınlar her yaşta çok şey bilirler… Sadece yaşları ilerledikçe sizden intikam alır gibi bunları söylemeye başlarlar... Aynı çok küçükken yapabildikleri gibi... Kırk yaşını aşmış kadınlara günah çıkarmanıza gerek yoktur... Doğru... Çünkü onlar bunun söylemekle çıkan bir şey olmadığını öğrenmişlerdir... Çünkü onlar sizin ölene kadar geri zekâlı gibi davranacağınızı bilirler... Medyumlaşmazlar sizi ezbere bilirler... Onlar ananızken... Ablanızken… Sevgilinizken… Eşinizken hep her şeyinizi bilirler siz onların bildiklerini onlar sizden umutlarını kestikten sonra öğrenirsiniz.
 *iyi, güzel de, 40 yaşını aşmış kadını nerden bulacağız?
Ben varım... Sekiz sene aştım... Nerdeyse elli… her sene geriye vereyim teker teker diyorum. Sonra diyorum kolay almadım onları vermem.
*çünkü kadınlar 40 yaşını asla aşmazlar !...
Aşarlar… Bazı kadınlar aşarlar... Kendilerini…  Yaşlarını... Yaşam güzelleştirir onları...